Датотека:Saint Theophan and Saint Nicholas Sviatosha of Kyiv Caves.jpg

Saint_Theophan_and_Saint_Nicholas_Sviatosha_of_Kyiv_Caves.jpg(450 × 556 пиксела, величина датотеке: 28 kB, MIME тип: image/jpeg)

Опис измене

Опис

Venerables of Kyiv Caves monastery: Saint Theophanus and Saint Nicholas Sviatosha, 12 century. Orthodox saints. Kyiv, Ukraine.

Українська: Феофан, посник Печерський (12 століття, Київ) — древньоруський православний святий, чернець Печерського монастиря. Преподобний. Біографічні дані невідомі. Його мощі спочивають у Ближніх печерах. Пам'ять: 11 жовтня — день пам'яті усіх Собору преподобних отців Києво-Печерських, що спочивають в Ближніх печерах (прп. Антонія) та 24 жовтня — Прп. Феофана Печерського.
Микола Святоша — князь Чернігівський, печерський чудотворець (*~1080 — †14 жовтня 1143), в миру — князь Святослав-Панкратій Давидович Чернігівський (Святоша було скорочене ім'я Святослава: так називали його рідні). Народився близько 1080 року. Син чернігівського князя Давида Святославича, онук великого князя Святослава Ярославича, покровителя печерських монахів. До прийняття постригу був луцьким князем, володів землями у Чернігівському князівстві, мав дружину та дітей (дочка його згодом була одружена з Новгородським князем Всеволодом-Гаврилом). Прогнаний Давидом Ігоревичем з Луцька, втік до батька у Чернігів. 17 лютого 1106 князь Святослав-Панкратій, залишивши родину, прийняв постиг та з іменем Микола провів 36 років у Києво-Печерському монастирі, ведучи суворий аскетичний спосіб життя. Він переніс монастирську лікарню на інший бік обителі й розширив настільки, що утворився цілий «лікарняний монастир». На його кошти збудовано Троїцьку надбрамну церкву Києво-Печерського монастиря та лікарняну церкву св. Миколи. Біля своєї келії Микола Святоша розвів чудовий сад. Спорудив церкву над монастирською брамою та шпиталь, зібрав багато книжок, які подарував Києво-Печерському монастиреві, мирив своїх розсварених братів. Після смерті князя-ченця було канонізовано. Тіло (мощі) визнаного святими, зберігаються у Ближніх (Антонієвих) печерах Києво-Печерської Лаври. Найвірогіднішою є версія походження назви місцевості Святошин від його імені, котрий, згідно з літописом, володів землями Борщагівки, що межувала зі Святошиним.
Датум 19th century orearlier
Извор Kyiv Caves Lavra
Аутор Anonymous Orthodox icon painter

Лиценцирање

Public domain

Овај рад је такође у јавном власништву у државама са роком ауторства за живота аутора плус 70 година или мање.


Морате такође ставити ознаку за јавно власништво у Сједињеним Државама да би се знало зашто је овај рад у јавном власништву у Сједињеним Државамa. Имајте на уму да у неколико држава ауторска права трају дуже од 70 година: у Мексику 100 година, Јамајка 95 година, Колумбији 80 година, а у Гватемали и Самои 75 година. Ова слика можда није у јавном власништву у овим државама, оне не примењују правило краћег рока. Ауторско право такође важи за Французе који су страдали у Француској за време Другог светског рата (више информација), Русе који су учествовали у Великом отаџбинском рату или су постхумно рехабилитовани (више информација).

Историја датотеке

Кликните на датум/време да бисте видели тадашњу верзију датотеке.

Датум/времеМинијатураДимензијеКорисникКоментар
тренутна22:53, 30. мај 2009.Минијатура за верзију на дан 22:53, 30. мај 2009.450 × 556 (28 kB)Roman Z{{Information |Description=Venerables of Kyiv Caves monastery: Saint Theophanus and Saint Nicholas Sviatosha, 12 century. Orthodox saints. Kyiv, Ukraine. |Source=Kyiv Caves Lavra |Date=19th century orearlier |Author=Anonymous Orthodox icon painter |Permis

Следећа страница користи ову датотеку:

Глобална употреба датотеке

Други викији који користе ову датотеку:

Метаподаци