Колонизација — разлика између измена

нема резимеа измене
(Колонизација)
[[Датотека:Е|35px|оквир|лево|е]]
 
Колонизација
 
 
Колонизацијата е термин кој во својата најширока смисла значи имиграција, или доаѓањето на одредени организми (флора и фауна) во област каде што претходно не живееле засекогаш. Во ова, пошироко, смисла тоа се користи само од страна на биолозите во 19-тиот век. Во својата потесна смисла под колонизација смета исклучиво за имиграцијата - доселеници - во областа, обично доброволно, организирани и планирани.
[[Датотека:Е|24px|мини]]
[[Датотека:PNG.image|мини|e]]
Анониман корисник