Биљана платно белеше — разлика између измена

м
нема резимеа измене
 
м
Биљана платно белеше<br>
на охридските извори,<br>
оздола идат винари,<br>
винари белограђани.<br>
<br>
 
Винари белограђани<br>
кротко терајте карванот,<br>
да не ми платно згазите,<br>
платното ми е даровно!<br>
<br>
 
Биљано, мома убава,<br>
ако ти платно згазиме,<br>
со вино це го платиме,<br>
со вино и љута рација.<br>
<br>
 
Ја не ви сакам вино то,<br>
вец ја изсакам момце то,<br>
што напред тера карванот,<br>
што носи фесиц над око.<br>
<br>