Википедија:Правила блокирања — разлика између измена

Блокирани корисници и ИП адресе и даље могу да виде све Википедијине стране, али веза ''„уреди“'' води на ''„[[МедијаВики:Blockedtext|Корисник је блокиран]]“'' страницу на којој је наведен разлог за блокирање (онако како га је унео администратор који је извршио блок) и објашњење како тражити деблокирање. Везе и укључивање шаблона у одељку ''„разлог“'' функционишу као и обично. Блокирани корисници су такође спречени да премештају странице или шаљу датотеке.
 
КадаИП блокираниадреса корисникблокираног покушакорисника да уређује, његова ИП адресатакође је ''„аутоблокирана“''блокирана, тако да истикада блокирани корисник не може да начини исту измену анонимно или под другим корисничким именом. Аутомататски блок истиче после 24 часа — када је корисничкокориснички именалог блокираноблокиран на бесконачно, његова ИП адреса ће бити аутоматски деблокирана 24 након последњег покушаја уређивања странице.
 
За администраторе, блокирање такође онемогућује коришћење враћања измене, брисање и враћање обрисаних страница, заштиту и скидање истих са страница. И даље могу да дају и укидају блокове, а бирократе и даље могу да произведу некога у администратора.