Биљана платно белеше — разлика између измена

м
Македонски језик нема слова ђ и ћ
м (Македонски језик нема слова ђ и ћ)
на охридските извори,<br>
оздола идат винари,<br>
винари белограђанибелограѓани.<br>
<br>
Винари белограђанибелограѓани<br>
кротко терајте карванот,<br>
да не ми платно згазите,<br>
Биљано, мома убава,<br>
ако ти платно згазиме,<br>
со вино кеќе го платиме,<br>
со вино и љута раћијараќија.<br>
<br>
Ја не ви сакам вино то,<br>
2.295

измена