Биљана платно белеше — разлика између измена

doterano
м (Македонски језик нема слова ђ и ћ)
(doterano)
{{сређивање}}
'''Биљана платно белеше''' је позната српска староградска песма. Њен текст гласи:
 
Биљана платно белеше<br>
на охридските[[охрид]]ските извори,<br>
оздола идат винари,<br>
винари белограѓани.<br>
ако ти платно згазиме,<br>
со вино ќе го платиме,<br>
со [[вино]] и љута раќија.<br>
<br>
Ја не ви сакам вино то,<br>
Анониман корисник