Случки од животот

је југословенска телевизијска серија снимана од 1984

„Случки од животот” је југословенска телевизијска серија снимана од 1984. до 1987. године у продукцији ТВ Скопље.

Случки од животот
Жанркомедија
ФорматТелевизијска серија
СценариоРисто Давчевски
Киро Донев
Миле Грозданоски
Симе Илиев
Иванчо Митревски Мајсторот
Владимир Плавевски
Богдан Поп Ђорчев
РежијаМиле Грозданоски
Богдан Поп Ђорцев
УлогеСлавица Зафировска
Мите Грозданов
Кристина Колозова
Тодорка Кондова
Бранко Гиорчев
Земља Југославија
Језикмакедонски
Број епизода28
СценографТаки Павловски
ПродукцијаТВ Скопље
Емитовање
Премијерно
приказивање
1984 — 1987
Профил на IMDb-ју

Епизоде уреди

Назив Датум
Баба на заем 1984
Горчлива торта 1984
Готвац 1984
Изненадување 1984
Стариот не е за во канта 1984
Стариот водовоџија 1984
Тринаеска 1984
Домашна педагогија 1985
Џентлмен со педигре 1985
Гостинка 1985
Кума 1985
Од другата страна на оценките 1985
Се се менува 1985
Симболот на љубовта 1985
Срамежливото дете 1985
Страв од новото 1985
Волкот и овчарот 1985
Вонредни околности 1985
Зелена горчлива вистина 1985
Бегство од дома 1987
Домашна амбуланта 1987
Колку тежи уценичката цанта 1987
Неделен ручек 1987
Принуден третман 1987
Со тугј коњ на сред вода 1987
Свадба 1987
Видео Грешка 1987
Вистината е како сонцето 1987

Улоге уреди

Глумац Улога
Славица Зафировска Маја (28 еп. 1984-1987)
Мите Грозданов Васко (27 еп. 1984-1987)
Кристина Колозова Тања (27 еп. 1984-1987)
Тодорка Кондова Ана (26 еп. 1984-1987)
Бранко Гиорчев Илцо (25 еп. 1984-1987)
Маја Георгиевска Другарката (3 еп. 1985-1987)
Киро Чортошев (2 еп. 1984)
Мајда Тушар (2 еп. 1984)
Таше Кочовски Постарот (2 еп. 1984-1985)
Ђорђи Колозов Ставре (3 еп. 1984-1985)
Катерина Крстева Соседката (2 еп. 1985-1987)
Дубравка Киселичка Ленче (2 еп. 1985-1987)
Вукосава Донева Параскева (1 еп. 1985)
Игор Џамбазов (1 еп. 1987)
Силвија Стојановска (1 еп. 1987)
Светислав Синадиновски Борче (1 еп. 1985)
Вера Вучкова (1 еп. 1984)
Елица Арева (1 еп. 1985)
Ацо Ђорчев Докторот (1 еп. 1985)

Остале улоге ▼

Глумац Улога
Соња Осхавкова (1 еп. 1985)
Кирил Андоновски (1 еп. 1987)
Благоја Чоревски (1 еп. 1987)
Шенка Колозова (3 еп. 1987)
Јасмина Поповска (1 еп. 1987)
Јусуф Гулевски Соседот (1 еп. 1985)
Марија Грозданова (1 еп. 1987)
Кире Печијаревски (3 еп. 1987)
Драган Спасов Дач (1 еп. 1987)

Комплетна ТВ екипа ▼

Спољашње везе уреди