Административна подела Лихтенштајна

У Лихтенштајну постоји 11 општина. Деле се у две групе - Доњи Лихтенштајн (Unterland) и Горњи Лихтенштајн (Oberland).

ОпштинеУреди

 
Мапа са општинама
Грб Општина Становништво
(31.12.2005)
Површина
km²
Насељена места
Доњи Лихтенштајн
  Ругел 1925 7,4 Ругел
  Шеленберг 974 3,5 Шеленберг
  Гамприн 1436 6,1 Гамприн
Бендерн
  Ешен 4076 10,3 Ешен
Ненделн
  Маурен 3649 7,5 Маурен
Шанвалд
Горњи Лихтенштајн
  Шан 5811 26,8 Шан
Милехолц
  Планкен 366 5,3 Планкен
Хинтершеленберг
  Вадуц 5047 17,3 Вадуц
Ебенхолц
  Тризенберг 2542 29,8 Тризенберг
Вангерберг, Гафлај,
Замина, Зика, Зилум,
Мазеша, Малбун
Ротенбоден, Штег
  Тризен 4643 26,4 Тризен
  Балцерс 4436 19,6 Балцерс
Мелс
  Лихтенштајн 34905 160,0  

Спољашње везеУреди