Карпош (вишезначна одредница)

вишезначна одредница на Викимедији

Карпош може бити:

Личности

уреди

Топоними

уреди
  • Општина Карпош, градска општина Скопља, Северна Македонија;
  • Карпош, четврт града Скопља, Северна Македонија;
  • Карпош, насеље у општини Куманово, Северна Македонија;
  • Карпош, дело острва Сноу, Јужна Шетландска острва, Антарктик.