Награда Сателит за најбољег редитеља

Награда Сателит за најбољег режисера једна је од Награда Сателит које додељује „Међународна новинарска академија“.

1990е уреди

Година Филм Режија Извор
1996. Фарго Браћа Коен [1]
1997. Титаник Џејмс Камерон [2]
1998. Танка црвена линија Теренс Малик [3]
1999. Инсајдер Мајкл Ман [4]

2000е уреди

Година Филм Режија Извор
2000. Путеви дроге Стивен Содерберг [5]
2001. Мулен руж! Баз Лурман [6]
2002. Далеко од раја Тод Хејнс [7]
2003. У Америци Џим Шеридан [8]
2004. Страдање Христово Мел Гибсон [9]
2005. Планина Броукбек Анг Ли [10]
2006. Заставе наших очева Клинт Иствуд [11]
2007. Нема земље за старце Браћа Коен [12]
2008. Милионер са улице Дени Бојл [13]
2009. Катанац за бол Кетрин Бигелоу [14]

2010е уреди

Година Филм Режија Извор
2010. Друштвена мрежа Дејвид Финчер [15]
2011. Возач Николас Виндинг Рефн [16]
2012. У добру и у злу Дејвид О. Расел [17]
2013. Дванаест година ропства Стив Маквин [18]
2014. Одрастање Ричард Линклејтер [19]
2015. Под лупом Том Макарти [20]
2016. Манчестер поред мора Кенет Лонерган
2017. Бежи! Џордан Пил
2018. Рома Алфонсо Куарон
2019. Ле Ман '66: Славна 24 сата Џејмс Манголд

2020е уреди

Година Филм Режија Извор
2020. Земља номада Клои Џао
2021. Моћ пса Џејн Кемпион
2022. Аватар: Пут воде Џејмс Камерон

Извори уреди