Катарина од Фоа

Катарина од Фоа је била супруга Гастона II. Била је кћерка Гастона IV и Елеоноре од Наваре.

Каталина од Фоа
Династијадинастија Фоа
ОтацГастон IV, гроф од Фоа
МајкаЕлеонора од Наваре
СупружникГастон II од Фоа, гроф Кандала
ПотомствоАна од Фоа-Кандала, Gaston III de Foix-Candale, Jean de Foix

Породично стаблоУреди

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16. Pierre II de Grailly
 
 
 
 
 
 
 
8. Archambaud de Grailly *
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17. Erembourga de Périgord
 
 
 
 
 
 
 
4. John I, Count of Foix
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18. Roger Bernard IV, vicomte de Castelbon
 
 
 
 
 
 
 
9. Isabella, Countess of Foix
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19. Géraude, dame de Navailles
 
 
 
 
 
 
 
2. Гастон IV, гроф од Фоа
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20.Arnaud of Albret
 
 
 
 
 
 
 
10. Charles I of Albret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21. Marguerite de Bourbon
 
 
 
 
 
 
 
5. Jeanne of Albret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22. Louis de Sully
 
 
 
 
 
 
 
11. Marie de Sully
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23. Isabel de Craon
 
 
 
 
 
 
 
1. Каталина од Фоа
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24. Хуан I од Кастиље
 
 
 
 
 
 
 
12. Фернандо I од Арагона
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. Елеонора Арагонска
 
 
 
 
 
 
 
6. Хуан II од Арагона
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26. Санчо Алфонсо, 1. гроф од Албуркерка
 
 
 
 
 
 
 
13. Елеонора од Албукерка
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27. Беатрис од Португала
 
 
 
 
 
 
 
3. Елеонора од Наваре
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28. Карло II од Наваре
 
 
 
 
 
 
 
14. Карло III од Наваре
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29. Жана од Валоа, краљица Наваре
 
 
 
 
 
 
 
7. Бланка I од Наваре
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30. Енрике II од Кастиље
 
 
 
 
 
 
 
15. Елеонора од Кастиље
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31. Хуана Мануел