Списак ликова из Ратова звезда

списак на Викимедији

Списак главних ликова филмског серијала Ратови звезда и глумаца који су их тумачили:

Табеларни приказ појављивања ликова по филмовима
Лик трилогија преднаставака оригинална трилогија трилогија наставака антологије
[[Звездани ратови — епизода I: Фантомска претња|Епизода I
Фантомска претња]]
[[Звездани ратови — епизода II: Напад клонова|Епизода II
Напад клонова]]
[[Звездани ратови — епизода III: Освета сита|Епизода III
Освета сита]]
[[Звездани ратови — епизода IV: Нова нада|Епизода IV
Нова нада]]
[[Звездани ратови — епизода V: Империја узвраћа ударац|Епизода V
Империја узвраћа ударац]]
[[Звездани ратови — епизода VI: Повратак џедаја|Епизода VI
Повратак џедаја]]
[[Звездани ратови — епизода VII: Буђење силе|Епизода VII
Буђење силе]]
[[Звездани ратови — епизода VIII: Последњи џедаји|Епизода VII
Последњи џедаји]]
[[Звездани ратови — епизода IX|Епизода IX
Успон Скајвокера]]
[[Одметник-1: Прича Ратова звезда|Одметник-1]] [[Соло: Прича Ратова звезда|Соло]]
1999 2002 2005 1977 1980 1983 2015 2017 2019 2016 2018
[[Дарт Вејдер|Дарт Вејдер
Анакин Скајвокер]]
Џејк Лојд Хејден Кристенсен Џејмс Ерл Џоунс (глас) споменут Џејмс Ерл Џоунс (глас)
Дејвид Праус Хејден Кристенсен Спенсер Вајлдинг
Лук Скајвокер Ејдан Бартон Марк Хамил
Леја
Органа
Кери Фишер
Хан Соло Харисон Форд споменут Харисон Форд Алден Ехренрајх
Си Трипио Ентони Данијелс
Арту Диту Кени Бејкер Џими Ви
Оби-ван Кеноби Јуан Макгрегор Алек Гинис Макгрегор и Гинис (глас) споменут Макгрегор и Гинис (глас) споменут
Чубака Питер Мејхју Јонас Сутамо Јонас Сутамо
Јода Френк Оз Френк Оз Оз (аудио камео) Френк Оз Оз (аудио камео)
Падме Амидала Натали Портман споменута
Император Палпатин Ијан Макдермид споменут Ијан Макдермид аудио камео споменут Ијан Макдермид споменут
Лендо Калризијан Били Ди Вилијамс Били Ди Вилијамс Доналд Главер
Реј Палпатин-Скајвокер Дејзи Ридли
[[Кајло Рен|Кајло Рен
Бен Соло]]
Адам Драјвер
По Дамерон Оскар Ајзак
Биби Ејт Бен Шварц
Бил Хејдер
Фин Џон Бојега
Дарт Мол Реј Парк Реј Парк
Квај-Гон Џин Лијам Нисон Нисон (аудио камео) споменут Нисон (аудио камео)
Џар-Џар Бинкс Ахмед Бест
Мон Мотма Геновева Орајли Каролина Блакистон Геновева Орајли
Мејс Винду Семјуел Л. Џексон Џексон (аудио камео)
Џаба Хат непознати глумац непознати глумац споменут непознати глумац споменут
Гроф Дуку Кристофер Ли
Гранд Моф Таркин Вејн Пиграм Питер Кушинг Питер Кушинг
Адмирал Акбар Тим Роуз
Кајдел Ко Коникс Били Лурд
Маз Каната Лупита Нјонго
Врховни вођа Сноук Енди Серкис Серкис (аудио камео)
Боба Фет Данијел Логан Марк Аустин Џереми Булок
Веџ Антилис Денис Лосон Денис Лосон

Спољашње везе уреди