Списак водопада

списак на Викимедији

Следи списак најпознатијих водопада разврстаних по континентима и њиховој висини:

Евроазија Уреди

 
Утигард, највиши водопади Европе
Водопад Река Држава Висина (m)
Утигард Норвешка 610
Киле Норвешка 511
Кримл Кримл Аустрија 380
Серио Серио Италија 315
Гисбах Гисбах Швајцарска 300
Ветис Утла Норвешка 260
Герсопа Шаравати Индија 252
Иља Муромец Русија 141
Киленц Куренксон Северна Кореја 100

Африка Уреди

 
Тугела, највиши водопади Африке
Водопад Река Држава Висина (m)
Тугела Тугела ЈАР 933
Каламбо Каламбо Танзанија, Замбија 427
Ливингстонови Конго ДР Конго 237
Баратијери Ганале Етиопија 140
Викторијини Замбези Замбија 120