22. век п. н. е. је почео 1. јануара 2200. п. н. е. и завршио се 31. децембра 2101. п. н. е.

Миленијум: 3. миленијум п. н. е.
Векови:
Деценије:
  • 2190-е п. н. е.
  • 2180-е п. н. е.
  • 2170-е п. н. е.
  • 2160-е п. н. е.
  • 2150-е п. н. е.
  • 2140-е п. н. е.
  • 2130-е п. н. е.
  • 2120-е п. н. е.
  • 2110-е п. н. е.
  • 2100-е п. н. е.

Култура

уреди

Личности

уреди

Уметници

уреди

Уметници масовне културе

уреди

Види такође: космолошка доба, геолошки еони, геолошке ере, геолошка доба, геолошке епохе, развој човека, миленији, векови године, дани