Кица Ивковска-Вељановска

Кица Ивковска-Вељановска (Скопље, 7. октобар 1955) - је југословенска и македонска глумица.

Кица Ивковска-Вељановска
Лични подаци
ЗанимањеГлумица
Рад
Битне улогеМакедонски народни приказни
Крчма на патот за Европа
Последниот Фалцер
Старо купуем
Среќна нова '903
Веза до IMDb-а

Филмографија

уреди
Године Назив Улоге
1979. Наши години
1980. Оловна бригада
1981. Црвени коњ
1982. Илинден
1985. Јазол
1985. На наш начин
1985. Другар на патот
1985. Од зад грб
1986. Солунски патрдии
1986. Срећна нова '49.
1994. Прекалени Пандора
1995. Заборављени Жена
1995. Ангели на отпад Жена
2000. Погрешно време Пеца
2003. Последниот Фалцер Цона
2005. Крчма на патот за Европа Верче
2006. Мост Велика
2008. Кукен совет
2009. Народни приказни
2011. Турни ме да Кинисам Софија
2013. Старо купуем Ружа
2014. Среќна нова '903
2014-2017. Македонски народни приказни
2016. Срека во врека Мајката
2018. Ругање со Христос
2022. Тин камп Лиле
2023. Бистра вода

Спољашне везе

уреди