Снежана Стамеска

Снежана Стамеска (Скопље, 1. јануар 1946) је југословенска и македонска филмска и позоришна глумица.

Снежана Стамеска
Лични подаци
Датум рођења(1946-01-01)1. јануар 1946.(78 год.)
Место рођењаСкопље, ФНРЈ
Рад
Битна улогаВласници кључева
Нешто темно и тешко
Повратак из раја
Малва
Коктел за четворица
Александра
Жеђ
Картотека
Двојка
Веза до IMDb-а

Филмографија уреди

1960 1970 1980 1990 2000 2010 Укупно
Дугометражни филм 0 1 1 0 0 2 4
ТВ филм 4 7 7 1 1 0 20
ТВ серија 0 2 4 2 3 2 13
ТВ мини серија 1 0 0 0 1 0 2
Кратки филм 0 0 0 0 1 0 1
Укупно 5 10 12 4 6 4 40


Год. Назив Улога
1960.-те
1968. Власници кључева ТВ филм /
1968. Нешто темно и тешко ТВ филм /
1969. Повратак из раја ТВ филм Ванда
1969. Волшебниот воз ТВ мини серија /
1969. Малва ТВ филм /
1970.-те
1970. Коктел за четворица ТВ филм /
1970. Александра ТВ филм /
1971. Жеђ Емица
1973. Залез зад езерската земја ТВ серија Аска
1973. Кукла ТВ филм /
1975. Парадоксот на Диоген ТВ филм Инз. Борика Корда
1975. Картотека ТВ филм /
1977. Итар Пејо ТВ серија Митра
1977. Нели ти реков ТВ филм /
1979. Жена од малтер ТВ филм Стојна
1980.-те
1980. Учителот ТВ филм /
1980. Двојка ТВ филм Цвета
1983. Кога тетин Клименте шеташе над градот ТВ филм Ленка
1984. Не рекох ли ти /
1984. Комедијанти ТВ серија Примадоната
1984. Белото циганче ТВ серија Аза
1984. Диво месо ТВ филм /
1985. На наш начин ТВ серија /
1985. Трговац из Солуна ТВ филм Сара (као Снежана Стамевска)
1986. Солунски патрдии ТВ серија Пандора
1987. За трошка среќа ТВ филм Рајна
1987. Пицассо ТВ филм /
1990.-те
1987 1990. Трст виа Скопје ТВ серија Сина
1992. Сили во воздухот ТВ филм Мица
1995. Во светот на бајките ТВ серија /
2000.-те
2000. Велики и мали ТВ серија Марта
2000. Глас Кратки филм /
2002. Наше маало ТВ серија Вештерска
2005. Бајколенд ТВ серија
2005. Сашо и Сашка ТВ серија Баба
2006. Нави ТВ филм Нави
2010.-те
2011. Турни ме да Кинисам Милица
2013. Балкан није мртав Схоп Ассистант ин а Хат Схоп
2014. До балчака сељанка на станици
2014-2015. Македонски народни приказни

Спољашње везе уреди