Милица Стојанова

Милица Стојанова (Крива Паланка, 6. јун 1932) је била југословенска и македонска филмска и позоришна глумица.

Милица Стојанова
Лични подаци
Датум рођења(1932-06-06)6. јун 1932.
Место рођењаКрива Паланка, Краљевина Југославија
Рад
Битна улогаМува
Веза до IMDb-а

Филмографија

уреди
1970 ▼ 1980 ▼ 1990 ▼ 2000 ▼ 2010 ▼ Укупно
Дугометражни филм 1 3 5 1 4 14
ТВ филм 9 7 3 2 3 24
ТВ серија 3 9 2 2 1 17
Укупно 13 19 10 5 2 51
Год. Назив Улога
1970.-те ▲
1970. Мојсие од малото место ТВ филм /
1970. Жорж Данден ТВ филм /
1970. Мртва стража ТВ филм /
1970. Вујковиот сон ТВ филм /
1971. Мува ТВ филм /
1972. Настан можеби последен ТВ филм /
1973. Недела ТВ филм Ситковица
1975. Шути и рогати ТВ серија /
1975. Зар и ти, Сотире? ТВ филм /
1975. Последниот ден на Мистер Порфириј ТВ филм /
1977. Исправи се, Делфина /
1977. Итар Пејо ТВ серија /
1977. Сослушувањето на железничарот ТВ филм Мајката на Методија
1979. Курирот на Гоце Делчев ТВ серија Горица
1980.-те ▲
1980. Оловна бригада /
1981. Булки крај шините ТВ серија /
1982. Јужна стаза Неда
1982. Илинден ТВ серија /
1982. Едно лето (ТВ серија)
1982. Тумба, тумба дивина ТВ филм /
1983. Записник ТВ филм /
1983. Слана во цутот на бадемите ТВ филм /
1984. Јуначко колено ТВ серија Марија Карева
1984. Диво месо ТВ филм /
1985. На наш начин ТВ серија Стефка
1986. Состојба пред инфаркт ТВ филм /
1986. Срећна нова ’49. Мајка на Драгослав и Коста
1986. Сонце на дланка ТВ серија /
1987. Трето доба ТВ серија /
1988. Втора смена ТВ серија Бабата на Николче
1988. Скопски сновиденија ТВ филм /
1988. Марка ТВ филм /
1989.-1993. Еурека ТВ серија Хариета
1990.-те ▲
1990. Трст виа Скопје ТВ серија /
1991. До, ре, ми ТВ серија /
1991. Тетовирање Мара
1992. Време, живот Маца
1992. Хераклеа по вторпат ТВ филм /
1993. Светло сиво Егзибиционистката (сегмент "Птицата Урубу и Девица")
1994. Прије кише Аунт Цвета
1995. Заборављени ТВ филм Параскева
1998. Збогум на дваесетиот век бака
1998. Вујко Вања
1998. На Балканот не се пие цај ТВ филм /
1999. Време, живот
2000.-те ▲
2000 2001. Погрешно време ТВ серија Милица
2001. Прах Доста
2002. Глузд во времето ТВ филм /
2002. Сландер ТВ серија мајка
2002. Наше маало
2005. Крчма на патот за Европа
2007. Елегија за тебе Марија Солева
2007. Сенки
2007. Досие - К ТВ филм Елена Митрева (као Милица Стојановска)
2010.-те
2010. Мајки
2014. Деца сунца Лена
2015. Три дана у септембру ујна Анка
2016. Роденден
2017. Дали би ја погледнала Бабата
2017. Види ја ти неа

Спољашње везе

уреди