Вечна табела освојених медаља на олимпијским играма младих

Вечна табела свих олимпијских игара младих укључује све освајаче медаља на Олимпијским играма младих од 2010. до 2016. године. Укупно 114 нација освојило је бар једну медаљу, и 111 на Летњим и 33 на Зимским олимпијским играма младих.

Вечна табела освојених медаља на олимпијским играма младихУреди

 Ранг  Држава   Злато   Сребро   Бронза Укупно
1   Кина 78 38 25 141
2   Русија 57 45 38 140
3   Јужна Кореја 31 16 14 61
  Мешовити тим 29 27 33 89
4   САД 26 23 18 67
5   Немачка 21 31 34 86
6   Јапан 19 23 17 59
7   Француска 18 8 24 50
8   Украјина 17 18 23 58
9   Италија 15 21 18 54
10   Аустралија 14 22 30 66
11   Мађарска 12 13 17 42
12   Куба 11 4 3 18
13   Азербејџан 10 9 1 20
14   Уједињено Краљевство 10 7 17 34
15    Швајцарска 9 5 11 25
16   Бразил 8 9 2 19
17   Канада 8 8 18 34
18   Словенија 8 6 8 22
19   Шведска 8 6 6 20
20   Аустрија 8 4 7 19
21   Норвешка 7 14 12 33
22   Тајланд 7 5 3 15
23   Холандија 6 7 9 22
24   Литванија 6 2 3 11
25   Пољска 6 0 6 12
26   Етиопија 5 6 2 13
27   Казахстан 5 4 10 19
28   Иран 5 2 4 11
  Кенија 5 2 4 11
30   Белорусија 4 8 1 13
31   Румунија 4 7 2 13
32   Бугарска 4 4 2 10
33   Египат 4 3 7 14
34   Северна Кореја 4 3 3 10
35   Хрватска 4 2 2 8
36   Јамајка 4 1 0 5
37   Чешка 3 8 8 19
38   Кинески Тајпеј 3 6 2 11
39   Шпанија 3 5 12 20
40   Нови Зеланд 3 4 4 11
41   Јужноафричка Република 3 4 3 10
42   Колумбија 3 3 2 8
43   Израел 3 2 0 5
44   Турска 2 6 12 20
45   Узбекистан 2 5 8 15
46   Белгија 2 5 6 13
47   Аргентина 2 4 6 12
48   Финска 2 3 7 12
49   Јерменија 2 3 6 11
50   Сингапур 2 3 4 9
51   Летонија 2 2 3 7
52   Вијетнам 2 2 2 6
53   Монголија 2 1 0 3
54   Нигерија 2 0 2 4
55   Словачка 1 5 4 10
56   Данска 1 2 4 7
57   Молдавија 1 2 2 5
58   Ирска 1 2 1 4
  Србија 1 2 1 4
60   Киргистан 1 1 2 4
61   Доминиканска Република 1 1 1 3
  Тринидад и Тобаго 1 1 1 3
63   Мароко 1 0 2 3
  Перу 1 0 2 3
65   Еритреја 1 0 1 2
66   Боливија 1 0 0 1
  Чиле 1 0 0 1
  Гана 1 0 0 1
  Порторико 1 0 0 1
  Суринам 1 0 0 1
  Уругвај 1 0 0 1
  Америчка Девичанска Острва 1 0 0 1
  Замбија 1 0 0 1
74   Венецуела 0 8 5 13
75   Индија 0 7 3 10
76   Мексико 0 6 11 17
77   Хонгконг 0 5 1 6
78   Грчка 0 3 3 6
79   Малезија 0 3 1 4
80   Грузија 0 2 2 4
  Португалија 0 2 2 4
82   Боцвана 0 2 0 2
  Кипар 0 2 0 2
  Естонија 0 2 0 2
85   Бахаме 0 1 2 3
86   Бахреин 0 1 1 2
  Босна и Херцеговина 0 1 1 2
  Јордан 0 1 1 2
  Таџикистан 0 1 1 2
  Тунис 0 1 1 2
  Уганда 0 1 1 2
92   Бурунди 0 1 0 1
  Еквадор 0 1 0 1
  Салвадор 0 1 0 1
  Екваторијална Гвинеја 0 1 0 1
  Хаити 0 1 0 1
  Науру 0 1 0 1
  Пакистан 0 1 0 1
  Катар 0 1 0 1
100   Индонезија 0 0 2 2
101   Холандски Антили 0 0 1 1
  Андора 0 0 1 1
  Камбоџа 0 0 1 1
  Џибути 0 0 1 1
  Фиџи 0 0 1 1
  Гренада 0 0 1 1
  Гватемала 0 0 1 1
  Исланд 0 0 1 1
  Ирак 0 0 1 1
  Кувајт 0 0 1 1
  Саудијска Арабија 0 0 1 1
  Либан 0 0 1 1
  Монако 0 0 1 1
  Туркменистан 0 0 1 1
Укупно 559 552 594 1705

Летње игреУреди

 Ранг  Држава   Злато   Сребро   Бронза Укупно
1   Кина 68 29 19 116
2   Русија 45 33 22 100
  Мешовити тим 22 20 25 67
3   Украјина 16 17 23 56
4   Јапан 15 14 8 37
5   САД 14 14 15 43
6   Француска 14 5 16 35
7   Јужна Кореја 13 10 9 34
8   Италија 12 17 11 40
9   Аустралија 12 16 22 50
10   Мађарска 12 10 16 38
11   Куба 11 4 3 18
12   Азербејџан 10 9 1 20
13   Бразил 8 9 2 19
14   Уједињено Краљевство 8 6 15 29
15   Тајланд 7 5 3 15
16   Немачка 6 17 24 47
17   Литванија 6 2 3 11
18   Пољска 6 0 6 12
19   Етиопија 5 6 2 13
20   Казахстан 5 3 6 14
21   Иран 5 2 4 11
  Кенија 5 2 4 11
23   Белорусија 4 7 1 12
24   Бугарска 4 4 1 9
25   Египат 4 3 7 14
26   Северна Кореја 4 3 3 10
27   Словенија 4 2 4 10
28   Хрватска 4 2 2 8
29   Јамајка 4 1 0 5
30   Румунија 3 7 2 12
31   Кинески Тајпеј 3 6 2 11
32   Шпанија 3 5 12 20
33   Канада 3 5 11 19
34   Јужноафричка Република 3 4 3 10
35   Нови Зеланд 3 3 3 9
36   Колумбија 3 3 2 8
37   Шведска 3 2 6 11
38   Израел 3 2 0 5
39   Турска 2 6 12 20
40   Холандија 2 6 6 14
41   Узбекистан 2 5 8 15
42   Чешка 2 5 6 13
43   Аргентина 2 4 6 12
44   Јерменија 2 3 6 11
  Белгија 2 3 6 11
46   Сингапур 2 3 4 9
47    Швајцарска 2 2 2 6
  Вијетнам 2 2 2 6
49   Монголија 2 1 0 3
50   Аустрија 2 0 4 6
51   Нигерија 2 0 2 4
52   Данска 1 2 6 9
53   Молдавија 1 2 2 5
54   Ирска 1 2 1 4
  Србија 1 2 1 4
56   Киргистан 1 1 2 4
57   Доминиканска Република 1 1 1 3
  Тринидад и Тобаго 1 1 1 3
59   Еритреја 1 1 0 2
60   Норвешка 1 0 4 5
61   Перу 1 0 2 3
62   Боливија 1 0 0 1
  Чиле 1 0 0 1
  Гана 1 0 0 1
  Порторико 1 0 0 1
  Суринам 1 0 0 1
  Уругвај 1 0 0 1
  Америчка Девичанска Острва 1 0 0 1
  Замбија 1 0 0 1
70   Венецуела 0 8 5 13
71   Индија 0 7 3 10
72   Мексико 0 6 11 17
73   Хонгконг 0 5 1 6
74   Словачка 0 4 4 8
75   Грчка 0 3 3 6
76   Малезија 0 3 1 4
77   Грузија 0 2 2 4
  Португалија 0 2 2 4
79   Боцвана 0 2 0 2
  Кипар 0 2 0 2
81   Бахаме 0 1 2 3
82   Бахреин 0 1 1 2
  Босна и Херцеговина 0 1 1 2
  Јордан 0 1 1 2
  Таџикистан 0 1 1 2
  Тунис 0 1 1 2
  Уганда 0 1 1 2
88   Бурунди 0 1 0 1
  Салвадор 0 1 0 1
  Еквадор 0 1 0 1
  Екваторијална Гвинеја 0 1 0 1
  Хаити 0 1 0 1
  Науру 0 1 0 1
  Пакистан 0 1 0 1
  Катар 0 1 0 1
96   Финска 0 0 2 2
  Индонезија 0 0 2 2
  Летонија 0 0 2 2
  Мароко 0 0 2 2
100   Холандски Антили 0 0 1 1
  Камбоџа 0 0 1 1
  Џибути 0 0 1 1
  Фиџи 0 0 1 1
  Гренада 0 0 1 1
  Гватемала 0 0 1 1
  Исланд 0 0 1 1
  Ирак 0 0 1 1
  Кувајт 0 0 1 1
  Либан 0 0 1 1
  Саудијска Арабија 0 0 1 1
  Туркменистан 0 0 1 1
Укупно 424 419 463 1308

Зимске игреУреди

 Ранг  Држава   Злато   Сребро   Бронза Укупно
1   Јужна Кореја 16 6 5 27
2   Немачка 15 14 10 39
3   Русија 12 12 16 40
4   САД 12 9 3 24
5   Кина 10 9 6 25
6   Аустрија 8 7 8 23
  Мешовити тим 7 7 8 22
7    Швајцарска 7 3 9 19
8   Норвешка 6 14 8 28
9   Шведска 5 4 0 9
10   Канада 5 3 7 15
11   Јапан 4 9 9 22
12   Словенија 4 4 4 12
13   Француска 4 3 8 15
14   Холандија 4 1 3 8
15   Италија 3 4 7 14
16   Финска 2 3 5 10
17   Летонија 2 2 1 5
18   Уједињено Краљевство 2 1 2 5
19   Чешка 1 3 2 6
20   Словачка 1 1 0 2
  Украјина 1 1 0 2
22   Мароко 1 0 0 1
  Румунија 1 0 0 1
24   Аустралија 0 3 3 6
25   Мађарска 0 3 1 4
26   Белгија 0 2 0 2
  Естонија 0 2 0 2
28   Казахстан 0 1 4 5
29   Нови Зеланд 0 1 1 2
30   Белорусија 0 1 0 1
31   Андора 0 0 1 1
  Бугарска 0 0 1 1
  Монако 0 0 1 1
Укупно 133 133 133 399