Списак грбова и амблема градова и општина Србије

Ово је списак грбова и амблема градова и општина Републике Србије.

Централна СрбијаУреди

Грб или амблем Град или општина Усвојен Опис грба
  Општина Александровац Грб Александровца
  Општина Алексинац Грб општине Алексинац
  Општина Аранђеловац 2007. год. Грб општине Аранђеловац
  Општина Ариље Грб општине Ариље
  Општина Бабушница Грб општине Бабушница
  Општина Бајина Башта Грб општине Бајина Башта
  Општина Барајево (Београд) Грб градске општине Барајево
  Општина Баточина Грб општине Баточина
  Општина Бела Паланка Грб општине Бела Паланка
  Град Београд Грб Београда
  Општина Блаце Грб општине Блаце
  Општина Богатић 8. септембар 2009. Грб општине Богатић
  Општина Бојник Грб општине Бојник
  Општина Бољевац Грб општине Бољевац
  Општина Бор Грб општине Бор
  Општина Босилеград Грб општине Босилеград
  Општина Брус Грб општине Брус
  Општина Бујановац Грб општине Бујановац
  Град Ваљево
  Општина Варварин Грб општине Варварин
  Општина Велика Плана Грб општине Велика Плана
  Општина Велико Градиште Грб општине Велико Градиште
  Општина Владимирци
  Општина Владичин Хан
  Општина Власотинце Грб општине Власотинце
  Општина Вождовац (Београд) Грб Вождовца
  Град Врање Грб општине Врање
  Општина Врачар (Београд) Грб општине Врачар
  Општина Врњачка Бања 2002. год. Грб општине Врњачка Бања
  Општина Гаџин Хан
  Општина Голубац
  Општина Горњи Милановац 30. октобра 2009. Грб општине Горњи Милановац
  Општина Гроцка Грб градске општине Гроцка
  Општина Деспотовац Грб општине Деспотовац
  Општина Димитровград Грб општине Димитровград
  Општина Дољевац
  Општина Жабари
  Општина Житорађа Грб општине Житорађа
  Општина Жагубица
  Град Зајечар 2009. год. Грб општине Зајечар
  Општина Звездара (Београд) Грб општине Звездара
  Општина Земун (Београд) Грб градске општине Земун
  Општина Ивањица
  Град Јагодина Грб Јагодине
  Општина Кладово
  Општина Кнић 26. март 2009. год. Грб општине Кнић
  Општина Књажевац
  Општина Косјерић
  Општина Костолац
  Општина Коцељева
  Град Крагујевац Грб Крагујевца
  Град Краљево Симболи града Краљева
  Општина Крупањ
  Град Крушевац
  Општина Куршумлија
  Општина Кучево
  Општина Лазаревац (Београд) Грб општине Лазаревац
  Општина Лајковац Грб општине Лајковац
  Општина Лапово Грб општине Лапово
  Општина Лебане Грб општине Лебане
  Град Лесковац Грб Лесковца
Град Лозница Грб Лознице
  Општина Лучани Грб општине Лучани
  Општина Љиг
  Општина Љубовија
  Општина Мајданпек
  Општина Мали Зворник Грб општине Мали Зворник
  Општина Мало Црниће Грб општине Мало Црниће
  Општина Медвеђа
  Градска општина Медијана (Ниш)
  Општина Мерошина (Ниш)
  Општина Мионица
  Општина Младеновац Грб општине Младеновац
  Општина Неготин
  Град Ниш Грб Ниша
  Градска општина Нишка Бања (Ниш)
  Општина Нова Варош
  Општина Нови Београд (Београд) 2004. Грб општине Нови Београд
  Град Нови Пазар
  Општина Обреновац (Београд) Грб Обреновца
  Општина Осечина
  Градска општина Пантелеј (Ниш) Грб градске општине Пантелеј
  Градска општина Палилула (Београд) (Београд) Грб општине Палилула (Београд)
  Градска општина Палилула (Ниш) (Ниш)
  Општина Параћин
  Општина Петровац на Млави
  Општина Пирот Грб општине Пирот
  Општина Пожаревац Грб општине Пожаревац
  Општина Пожега Грб Пожеге
  Општина Прешево Грб општине Прешево
  Општина Прибој Грб општине Прибој
  Општина Пријепоље Грб општине Пријепоље
  Општина Прокупље Грб општине Прокупље
  Општина Ражањ
  Општина Раковица (Београд) Грб општине Раковица
  Општина Рача
  Општина Рашка
  Општина Рековац
  Општина Савски Венац (Београд) Грб општине Савски венац
  Општина Свилајнац јун 2002. Грб општине Свилајнац
  Општина Сврљиг
  Општина Сјеница
  Општина Смедерево
  Општина Смедеревска Паланка Грб општине Смедеревска Паланка
  Општина Сокобања
  Општина Сопот Грб градске општине Сопот
  Општина Стари Град (Београд) Грб општине Стари град (Београд)
  Општина Сурдулица Грб општине Сурдулица
  Општина Сурчин (Београд) Грб општине Сурчин
  Општина Топола Грб општине Топола
Општина Трговиште
  Општина Трстеник
  Општина Тутин
  Општина Ћићевац
  Општина Ћуприја
  Општина Уб
  Општина Ужице
  Градска општина Црвени Крст (Ниш)
  Општина Црна Трава
  Општина Чајетина
Општина Чачак
  Општина Чукарица (Београд) Грб општине Чукарица
  Општина Шабац Грб Шапца

ВојводинаУреди

Грб или амблем Град или општина Усвојен Опис грба
  Општина Ада Грб општине Ада
  Општина Алибунар Грб општине Алибунар
  Општина Апатин Грб општине Апатин
  Општина Бач Грб општине Бач
  Општина Бачка Паланка Грб општине Бачка Паланка
  Општина Бачки Петровац Грб општине Бачки Петровац
  Општина Бачка Топола Грб општине Бачка Топола
  Општина Бела Црква Грб општине Бела Црква
  Општина Беочин Грб општине Беочин
  Општина Бечеј Грб општине Бечеј
  Општина Врбас Грб општине Врбас
  Општина Вршац Грб општине Вршац
  Општина Жабаљ
  Општина Житиште
  Град Зрењанин Грб Зрењанина
  Општина Инђија Грб општине Инђија
  Општина Ириг Грб општине Ириг
  Општина Кањижа Грб општине Кањижа
  Општина Кикинда Грб општине Кикинда
  Општина Ковачица
  Општина Ковин
  Општина Кула Грб општине Кула
  Општина Мали Иђош Грб општине Мали Иђош
  Општина Нови Бечеј Грб општине Нови Бечеј
  Град Нови Сад Грб Новог Сада
  Општина Нова Црња Грб општине Нова Црња
  Општина Нови Кнежевац Грб општине Нови Кнежевац
  Општина Опово Грб општине Опово
  Општина Оџаци Грб општине Оџаци
  Град Панчево 1881. Грб Панчева
  Општина Пећинци Грб општине Пећинци
  Општина Петроварадин Грб градске општине Петроварадин
  Општина Пландиште Грб општине Пландиште
  Општина Рума Грб општине Рума
  Општина Сента Грб општине Сента
  Општина Сечањ Грб општине Сечањ
  Град Сомбор Грб Сомбора
  Општина Србобран Грб општине Србобран
  Град Сремска Митровица Грб Сремске Митровице
  Општина Сремски Карловци Грб општине Сремски Карловци
  Општина Стара Пазова Грб општине Стара Пазова
  Град Суботица Грб Суботице
  Општина Темерин Грб општине Темерин
  Општина Тител Грб општине Тител
Општина Чока Грб општине Чока
  Општина Шид Грб општине Шид

Косово и МетохијаУреди

Грб или амблем Град или општина Усвојен Опис грба
Општина Витина
  Општина Вучитрн
Општина Глоговац
Општина Гњилане
Општина Гора
Општина Дечани
Општина Ђаковица
  Општина Звечан
  Општина Зубин Поток
  Општина Исток Грб општине Исток
  Општина Лепосавић
Општина Липљан
Општина Качаник
Општина Клина
Општина Косово Поље
Општина Косовска Каменица
  Општина Косовска Митровица Грб општине Косовска Митровица
Општина Ново Брдо
  Општина Обилић 1989. Грб Општине Обилић
Општина Ораховац
Општина Пећ
Општина Подујево
Општина Призрен
  Град Приштина
Општина Србица
Општина Сува Река
Општина Урошевац
Општина Штимље
  Општина Штрпце Грб општине Штрпце

Види јошУреди